HR Analytics & Decision support

Introductie HR Analytics & Decision support

Binnen de meeste organisaties worden gegevens over kosten, opbrengsten en kwaliteit gemeten. Zelden wordt echter gemeten hoe goed de planning is. Uiteraard wordt wel gekeken of er aan contracturen wordt voldaan en of de capaciteitsvraag voldoende is ingevuld, maar wat zegt dat over de kwaliteit van de planning? En nog belangrijker: wat zegt het over het verbeter- en besparingspotentieel?

Gelukkig zien we langzaam het besef ontstaan dat men optimaal moet omgaan met het belangrijkste kapitaal van de organisatie: het personeel. Het meten van in-, uit- en doorstroom wordt met behulp van HR Metrics uitgevoerd en vervolgens met HR Analytics geanalyseerd. Helaas wordt hier nog zelden de effectiviteit en kwaliteit van de inzet in meegenomen.

In Amerika en Japan zijn er steeds meer organisaties die het belang van planning als onderdeel van HR Analytics erkennen. Binnen een snel toenemend aantal organisaties worden personen aangewezen om de eindregie op de planning te voeren. Enkele grote merken hebben zelfs een Chief Planning Officer benoemd. Krijgt planning eindelijk de erkenning die het verdiend?

Operational Business Intelligence

Operational (Business) Intelligence (OI of OBI), ook wel real-time business intelligence genoemd, is een benadering van data analyse dat management in staat stelt beslissingen te nemen op basis van real-time data op een dagelijkse basis. De OBI data is over het algemeen afkomstig van één applicatie en gericht op operationeel management of uitvoering.

Operational Business Intelligence is een aanvulling op “gewone” BI oplossingen, met een duidelijk ander doel en doelgroep.

OBI versus BI

OBI versus BI

MONACO Analytics

Analyseer de planning en verbeter! Ontdek trends, analyseer inzet en maak rapporten en dashboards voor het management. MONACO Analytics is de enige geïntegreerde operational business intelligence (BI) tool in de markt op het gebied van planning. Met MONACO Analytics heb je grip op de personele kosten, inzet en kwaliteit. De module MONACO Analytics wordt standaard geleverd met een dashboard waarin de belangrijkste prestatie indicatoren (KPI’s) staan weergegeven.

MONACO Analytics wordt naast onze klanten ook gebruikt door kennisorganisaties (zie ook onze kennispartners) voor het bepalen van de Delta Pi norm die de kwaliteit van de planning binnen de organisatie weerspiegelt.

MONACO Analytics

Functionaliteit MONACO Analytics

 • Analyseren van alle data binnen MONACO (grasduinen in de gegevens)
 • Definiëren en tonen van prestatie indicatoren (KPI’s)
 • Samenstellen dashboards
 • Opstellen interactieve drilldown (inzoom) tabellen en grafieken
 • Opstellen rapportages
 • Creëren van trendlijnen
 • Gelaagde autorisatie – wie mag wat zien over welke data (b.v. afdelingen)
 • Publiceren van dashboards en rapporten
 • Exporteren naar PDF of Excel
 • Overal en altijd toegankelijk
 • Mogelijkheid tot combineren met gegevens uit andere systemen (b.v. productie of HR)