shutterstock_688645165
shutterstock_562747135

ZELFSTURING, KANTELING en ZELFROOSTEREN

Zelfsturing is een trending topic binnen zowel cure als care. Hoewel zelfsturing een breed begrip is, betreft het binnen planning over het algemeen de kanteling van zeggenschap over de invulling van de werktijden. De algemeen gebruikte term hiervoor is Zelfroosteren.

 • Om als organisatie de omslag te maken naar zelfsturing, moet je vanuit een heel ander paradigma gaan redeneren: zelfsturende teams zijn de top van de organisatie.
  Jos de Blok
  Jos de Blok Buurtzorg
Intrakoop, inkoopcoöperatie in de zorg

MONACO is de eerste planningssoftware die door Intrakoop voor haar leden is geselecteerd. Intrakoop heeft een digitale kennisomgeving ontwikkeld waar leden alles op ICT gebied binnen handbereik kunnen vinden. Intrakoop biedt de beste producten en diensten tegen de beste prijs aan, zodat haar leden flexibel en efficiënt kunnen werken en zij de beste zorg kunnen blijven bieden.

shutterstock_543467674

Capaciteitsplanning

Capaciteitsplanning zorgt voor de juiste aansluiting van capaciteitsvraag en capaciteitsaanbod. Het geeft inzicht in de te verwachte vraag naar personeel, zowel kwalitatief als kwantitatief. Wil je goed kunnen anticiperen? Dan is capaciteitsplanning een must.

shutterstock_371857069

FLEXIBILISERING IN DE ZORG

Om de inzet maximaal te laten aansluiten op de zorgvraag is flexibiliteit in de formatie essentieel. De vaste formatie moet hiervoor omlaag. De flexibiliteit kan vervolgens worden gecreëerd door flexibiliteit eigen medewerkers, een flexpool of inzet van externe krachten.

WERKPLEKPLANNING

In de zorg wordt werkplekplanning gebruikt op plekken waar een specialisme/competentie aan is gekoppeld. Met name binnen de cure is deze bijzondere manier van planning veel gebruikt binnen o.a. laboratoria en radiologie.

EMPLOYEE SELF SERVICE

Medewerkers willen een goede werk-privé balans en daarvoor graag zelf invloed op het rooster uitoefenen. Door het betrekken van de medewerkers zijn ze tevredener en daardoor productiever. Uiteindelijk komt dit de zorg ten goede.

MONACO Portaal

HR ANALYTICS & DECISION SUPPORT

Meer zorg maar minder geld. Dat kan toch niet? Iedereen kijkt naar de verhouding tussen inkomsten en kosten. Wil je echter kijken waar efficiënter kan worden ingezet met behoud van kwaliteit? Dan geeft HR Analytics op planning de juiste informatie.

shutterstock_649359586
 • Hier word ik blij van!

  Planner
  Planner SEH Elisabeth/TweeSteden Ziekenhuis
 • “Jullie Servicedesk is echt een Servicedesk met een grote hoofdletter !!! Bij Monaco krijg je altijd een snel en deskundig antwoord. Iedere call wordt direct aangepakt en is binnen korte tijd opgelost. Complimenten hiervoor.”

  Kees van der Weegen Bravis Ziekenhuizen
shutterstock_645533764